Reserveren & boeken

Controleer direct de beschikbaarheid en prijs. Vul een aankomstdatum in:

Omgeving

Zee & duin op het zonnigste stukje van Nederland

Aan Noordzee grenst aan een netwerk van fietspaden. De zee en natuurreservaat ” Het Zwanenwater” zijn vlakbij. Ook het gezellige Callantsoog is goed bereikbaar (5 km). Fietsen langs de Hondsbossche Zeewering is een belevenis. Op een verhard pad langs de zee fietsen! Hier worden geregeld zeehondjes gesignaleerd.Vanuit Sint Maartenszee zijn talloze trips mogelijk. Onze website staat bol van de mogelijkheden. Heerlijk om daarna weer terug te komen op uw eigen plekje bij Aan Noordzee.

Strand Sint Maartenszee

Schoon strand, schoon water en schone lucht

Het strand bij Sint Maartenszee behoort tot een van de schoonste stranden van Nederland. Een uniek breed zandstrand met een echte familiesfeer. U kunt strandbedden, stoelen en windschermen huren. Ook zijn er 2 strandpaviljoens waar u een streekbiertje kunt drinken en de hele dag lekker kunt eten.

Hier hangt al jaren de blauwe vlag; een garantie voor schoon zeewater, schoon strand en goede voorzieningen. De reddingsbrigade waakt over uw veiligheid. Bij eb komen de pieren vrij. Een unieke ervaring om op deze manier de zee te beleven.

Uw hond is welkom in de duinen en op het strand, mits aangelijnd. Tussen 19.00 - 09.00 uur mag uw hond loslopen.

Sint Maartenszee heeft een naturistenstrand. Dit bevindt zich vanaf strandopgang Noord op 800 m in noordelijke richting.


Strandpaviljoens

Sint Maartenszee: Paviljoen Noord en paviljoen Zuid, lopend en per fiets bereikbaar. Callantsoog: Diverse paviljoens, ook per auto te bereiken


De Noord-Hollandse duinen

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Dat kan volop in de duinen bij Camperduin en Schoorl, Nederlands breedste duingebied met de hoogste duinen én volop ruimte om uit te waaien. Een eeuw geleden was het hier één grote zandbak, nu broeden er tientallen vogelsoorten.

Meer dan 60 kilometer wandelpad brengt je naar de hoogste duinen, de oudste bossen of de stuivende duinen. Want liet Staatsbosbeheer honderd jaar geleden het zand juist vastleggen door bomen te planten, nu mogen sommige duinen weer vrij stuiven. Zoals bij De Kerf waar het Noordzeewater bij springtij en noordwesterstorm vrij toegang heeft tot de achterliggende duinvalleien. Met resultaat! Dankzij het zoute zeewater konden planten als zeekraal, zeeraket en schorrenzoutgras zich hier weer vestigen. In hun spoor volgen de vogels en duinhagedissen. Zo hebben de Noord-Hollandse duinen er nog een prachtig natuurgebiedje bij gekregen.

Duinen

Tips

Zoeken in evenementen en uitstapjes in de regio

Ontdek de omgeving

.

Of selecteer tags om bepaalde categorieën weer te geven:

Kinderen
Dagje uit
budget
met openbaar vervoer
slecht weer
binnen
buiten
dichtbij
Amsterdam
trein
museum
goed weer
natuur
fietsen
auto
kasteel
Geen resultaten gevonden
Bekijk ze allemaal

Fotogalerij

Duinen